New York Pizza opent in Medemblik: ‘Wij willen een gat opvullen’

Kiki Voorneveld bij de zaak waar zij samen met zwager Stefan Poppelier eigenaar van is.© Foto aangeleverd

Monique Bankras
Medemblik

Grote bezorgketens kende Medemblik nog niet, maar Kiki Voorneveld (27) en Stefan Poppelier (35) brengen daar verandering in. Op de Kaasmarkt openen zij 6 december New York Pizza.

Het pand waar eerst café Shooterz zat, is omgebouwd naar de groene huisstijl van de landelijke pizzaketen. Het is een bezorg- en afhaalrestaurant en er zijn vier plekken om in het pand te eten, zodra de coronamaatregelen dat toelaten.

Kiki woont in De Rijp en haar zwager Stefan in Zuidoostbeemster. De markt daar is verzadigd weten zij. ,,In Medemblik waren nog geen grote bezorgketens. Wij deden onderzoek en ontdekten dat hier nog een gat in de markt is. Dat gat willen wij opvullen.”

Ze benaderden New York Pizza, een Nederlandse keten, met het idee. De keten zat eerst alleen in grote steden, maar nu bezorgen en afhalen steeds populairder wordt zijn kleinere plaatsen ook interessant. ,,New York Pizza gebruikt honderd procent natuurlijke ingrediënten. Wij staan achter de producten en de smaak.”

De stad is niet onbekend voor Stefan, want hij runt daar een sportschool. Kiki werkte eerder in het toerisme en de financiële sector. Ze besloot de sprong te wagen nadat Stefan haar vroeg om samen te ondernemen. ,,Heel spannend, maar we hebben er heel veel zin in.” De opening zou in eerste instantie in augustus zijn, maar het duurde even voordat de juiste stroomvoorziening was geregeld.

Kiki en Stefan hebben 25 werknemers aangenomen, voor in de zaak en voor de bezorging. Of het in deze tijd lastig was een personeelsbestand op te bouwen? ,,Nee, we waren daar wel over verrast, want het is bekend dat het momenteel lastig is personeel te vinden. Mensen in de leeftijdscategorie waar wij zoeken vinden dit werk goed bij hun passen. Het zijn voornamelijk studenten.”

Wie postcode 1671, 1674, 1678 en 1693 heeft, kan straks bestellen bij de zaak aan de Kaasmarkt. ,,Klanten kunnen naast pizza’s bij ons terecht voor onder meer salades, snacks, pasta’s en desserts.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen