Gaat de nieuwjaarsduik in Egmond wél door? De organisatie hoopt het, maar loopt al tegen een aantal obstakels aan

De laatste officiële nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee, in 2020.

De laatste officiële nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee, in 2020.© Archieffoto jjfoto.nl / Jan Jong

Saartje Bekker
Egmond aan Zee

Gaat de nieuwjaarsduik in Egmond aan Zee in 2022 wel door? In Bloemendaal en Zandvoort is het evenement in ieder geval afgeblazen. De organisatie hoopt dat het in Egmond ieder geval van wel kan doorgaan, maar loopt nu al tegen een aantal obstakels aan.

Voor de laatste persconferentie was de gemeente nog erg positief over een nieuwjaarsduik, zeggen organisatoren Hidde van der Pol en Tom Valkering. „Maar de nieuwe regels gooien echter roet in het eten. Ga maar eens bij tweeduizend deelnemers een coronacheck doen.”

De organisatie heeft besloten pas na de komende persconferentie met een definitief besluit te komen over het wel of niet afblazen van de koude duik. Vorig jaar moest de organisatie een streep door het evenement zetten. „Veel mensen staan te popelen om dit jaar weer de Egmondse zee in te duiken.”

Als het doorgaat, ziet het evenement er waarschijnlijk wel iets anders uit dan iedereen gewend is. „Voor horeca geldt bij een kleine opkomst een investering in de vorm van sponsoring niet zinvol te zijn. Ook zullen mogelijk onze Duitse duikers grotendeels wegblijven waardoor het financieel alsnog voor een uitdaging gaat zorgen.”

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen