Het is weer schaatsen geblazen op het Stationsplein in Beverwijk. ’We mogen eindelijk weer’

Wethouder Serge Ferraro overhandigt 250 gratis kaartjes voor de schaatsbaan aan Erica van Dongen van de Voedselbank.© Foto Bas Brouwer

Bas Brouwer
Beverwijk

De Beverwijkse schaatsbaan is open voor bezoekers. De afgelopen twee weken is er hard gewerkt aan de opbouw van de overdekte baan aan het Stationsplein.

Cees Poncin, bestuurslid van Stichting Schaatsbaan Beverwijk, is maar wat blij met de opening: „We hebben door het coronavirus een jaar moeten overslaan, maar nu mochten we dan eindelijk weer.”

De vrees dat de baan - vernoemd naar sponsor Elfi - weer gesloten moest blijven was namelijk groot. Toch heeft de stichting de gok genomen en dat pakte het goed uit.

Vanwege het coronavirus is het nu wel anders dan normaal. De stichting heeft daardoor enkele aanpassingen doorgevoerd. Zo gaat het discoschaatsen niet meer door en zijn de openingstijden aangepast.

Het schaatsen kan tot 8 januari en is doordeweeks van 13 tot 17 uur en in het weekend van 10 tot 17 uur. De kosten bedragen 4,50 euro. Er zijn schaatsen te huren, deze zitten bij de prijs inbegrepen. Er dient bij binnenkomst een QR-code getoond te worden.

Deze maatregelen mogen de pret echter niet drukken. „Het belooft één groot feest te worden”, aldus Poncin.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen