Dikke tranen bij groep 8. Juf Ellis heeft corona, daar gaat hun Sinterklaasfeest. Of toch niet? De sporthal gaat open voor een prachtig surprisefeest op anderhalve meter afstand

Keurig op anderhalve meter in de sporthal. Groep 8 van de Sint Jan school in Waarland kon toch Sinterklaas vieren.© Foto aangeleverd

Marten Visser
Waarland

Dikke tranen huilden de kinderen van groep 8 van de Sint Jan school in Waarland donderdagmiddag.

Juf Ellis positief getest op corona, daar ging het Sinterklaasfeest van een dag later. Hun laatste Sinterklaas op school, met surprises waar ze zo lang aan hadden gewerkt.

Gaat niet gebeuren, besloot een groep ouders en sloeg aan het bellen. Hoe konden ze het Sinterklaasfeest toch op een veilige manier organiseren? Met medewerking van Sportpodium en dorpshuis Waarland lukte het.

Tape

Ruimte zat in de sporthal.© Foto aangeleverd

Vrijdag om acht uur ’s morgens waren de ouders al in de gloednieuwe sporthal van Waarland. Gewapend met tape. Op de banken werden met tape zitplaatsen op anderhalve meter van elkaar afgeplakt, zodat de kinderen ver genoeg uit elkaar zouden zitten.

De zogenoemde Smart Wall in de sporthal, een beelschermmuur waarmee spelletjes kunnen worden gedaan en waarop ook Youtubefilmpjes kunnen worden gekeken, werd geactiveerd om de kinderen te vermaken.

Beeldschermen

De schoenen blijven in de gang.© Foto aangeleverd

Juf Maud kreeg van de klas waar ze normaal gesproken vrijdagmorgen les geeft toestemming om de Sinterklaasviering in goede banen te leiden. Via Teams lukte het om verbinding te maken met juf Ellis en de kinderen die thuis zaten.

Een tablet zorgde ervoor dat de kinderen en juf in de zaal te horen en te zien waren. De surprises werden uitgezocht, de gedichten voorgelezen en cadeaus uitgepakt. En zo werd het voor groep 8 alsnog een Sinterklaasviering om nooit te vergeten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.