Lege schoentjes op de trap van het stadhuis; SP Alkmaar vraagt aandacht voor kinderarmoede

Het paard van Sinterklaas wordt niet vergeten bij de SP-actie tegen kinderarmoede.© jjfoto/Vincent de Vries

Connie Vertegaal
Alkmaar

Geen bruidspaar, deze druilerige vrijdagochtend op de stenen trap bij het Alkmaarse stadhuis. Wel een groepje SP’ers met rode jassen die een spandoek met ’Stop Kinderarmoede’ ophangen en kinderschoentjes met wortels en brieven aan Sinterklaas op de trap zetten.

De Alkmaarse SP, die in maart weer in de gemeenteraad hoopt te belanden, vraagt met de actie aandacht voor kinderarmoede. ,,We lazen in de krant dat plannen voor beter minimabeleid zijn uitgesteld. Dat vinden we heel erg. Het aantal kinderen in Alkmaar dat opgroeit in armoede neemt toe’’, zegt Rigo Wijdoogen, de lijsttrekker van de SP.

Het plan was om een brief te overhandigen aan de burgemeester of een wethouder, maar dat lukt niet omdat zij allemaal thuis werken. Een wel aanwezige bode neemt een leeg schoentje en een brief van de SP in ontvangst. ,,We hebben zelf cadeautjes gekocht voor alle kinderen die hulp krijgen van de voedselbank. Dat zijn 127 kinderen. Wij vragen B en W in de brief of de gemeente met de kerst iets voor deze kinderen wil doen.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.