Strijd ontbreekt bij de zaalvoetballers van FC Marlène tijdens bezoek aan ASV Lebo

Cas Broxterman
Amsterdam

FC Marlène heeft zich tegen ASV Lebo de kaas van het brood laten eten: 6-5. Waar het aan lag? ,,Strijd moet altijd de boventoon voeren. Die mag nooit ontbreken, maar dat was vandaag wel het geval”, zegt trainer Jeroen de Groot.

Kansen waren er over de gehele wedstrijd gezien wel. Maar het zat er nou eenmaal niet in voor de Heerhugowaarders. Daardoor speelden ze vooral tegen zichzelf in het duel met Lebo.

Marlène dreigde voor de rust al flink op achter te raken, maar kwam van een 4-1 achterstand terug op 4-3. Eerst Mo Attaibi en toen Amir Molkarai zorgden voor de aansluiting van de Heerhugowaarders, nadat Martin van Eeuwijk voor de openingsgoal had gezorgd.

In de tweede helft kwam Marlène al snel met 6-3 op achterstand. Daarna was het water naar de zee dragen. Met doelpunten van Molkarai en Stefan Dol kwam de ploeg nog wel dichtbij, maar een gelijkmaker zat er niet meer in.

,,Als je acht, negen, tien honderd procent kansen niet afmaakt, dan roep je het op een gegeven moment over jezelf af”, vindt De Groot. ,,Als je het over de hele wedstrijd bekijkt vergeten we onszelf te belonen.”

Voor Marlène staat er dit kalenderjaar nog één duel op het programma: de derby tegen Hovocubo. De Groot: ,,Dan moeten we laten zien dat we het wél kunnen tegen een ploeg uit de top vier.”

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen