Coronavirus houdt stevig huis in Den Helder: 104 besmettingen, een dode en twee opnames. Ook inwoner Hollands Kroon bezweken aan virus

Casper Duin
Den Helder

Het coronavirus houdt momenteel stevig huis in de gemeente Den Helder. Vrijdag werden hier een coronadode, twee ziekenhuisopnames en 104 nieuwe besmettingen gemeld.

Daarmee is in Den Helder en Julianadorp de grens van in totaal achtduizend besmettingen overschreden. Sinds de uitbraak in maart 2020 is het virus nu bij 8.046 inwoners ontdekt. Deze week zijn, met de twee ziekenhuisopnames van vrijdag erbij, al vijf positief geteste mensen uit de gemeente Den Helder op de intensive care of de geisoleerde verpleegafdeling beland.

Er zijn vrijdag in de Noordkop twee nieuwe sterfgevallen van door corona besmette personen gemeld. Dit gaat om inwoners van Den Helder en Hollands Kroon.

In de Noordkop zijn vrijdag 212 nieuwe besmettingen vastgesteld, 43 minder dan een dag eerder. Het gaat om 104 inwoners van de gemeente Den Helder, 55 van Schagen, 43 mensen uit Hollands Kroon en tien Texelaars.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel 41 coronapatiënten: tien op de intensive care en 31 op verpleegafdelingen. Dat is haast een verdubbeling ten opzichte van een maand geleden, toen getal nog op 22 lag: een coronapatiënt bevond zich destijds op de ic, 21 in de kliniek.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.