België vervroegt kerstvakantie basis- en kleuterschool om corona

ANP Producties | Bron: ANP
Brussel

Kinderen op de basis- en kleuterscholen in België krijgen een week langer kerstvakantie. Vanwege de coronabesmettingen in het lager onderwijs en de uitval van personeel, wordt de schoolvakantie met een week verlengd vanaf 20 december, melden Belgische media. Dit zou in het Overlegcomité van de zes regeringen zijn overeengekomen. Kinderen vanaf 6 jaar zouden een mondkapje moeten dragen op school.

Daarnaast worden grote binnenevenementen al dit weekend verboden, waarbij het zou gaan om meer dan 3500 personen, schrijft De Standaard. Vanaf maandag komt er een verbod op indoorevents van meer dan 200 personen. Musea en bioscopen, met een maximaal aantal van 200 personen per zaal, kunnen openblijven, met een coronacertificaat voor toegang. Ook sporten mag binnen nog, zonder publiek. Er zouden ook geen 'sociale bubbels', een beperking op het aantal bezoekers thuis, komen.

Voor de horeca verandert niets sinds het comité vorige week een verplichte sluiting om 23.00 uur instelde en een beperking van zes personen per tafel. Het adviesorgaan van experts, zoals in Nederland het OMT, pleitte voor een vervroegde sluiting van de horeca, om 20 uur.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.