’We willen graag, maar zijn afhankelijk van de tegenstander’, VVW doet er alles aan om in de komende weken wedstrijden te handballen

Robin Kaandorp

Het Nederlands Handbalverbond laat de beslissing om al dan niet te spelen over aan de clubs. Maar dat is niet voor elk team zo eenvoudig. Zeker niet als die ploeg landelijk speelt.

1 Is het voor jullie een optie om door te gaan?

Jazeker. Komend weekend ligt onze wedstrijd er wel uit, omdat de tegenstander het niet verantwoord vindt door te gaan als er niet getraind kan worden. De week erna willen we thuis tegen Lettele gewoon spelen, maar dat hangt natuurlijk af van de mening van de tegenstander. En voor de laatste wedstrijd voor kerst zijn we nog aan het kijken. Dan spelen we uit tegen US, maar we willen voorstellen die wedstrijd desnoods om te draien. En mochten we toch uit spelen, is het voor ons geen enkel probleem om eerder op de dag te spelen. Wij hebben gewoon veel zin om door te gaan.

2 Is er voor jullie wel een mogelijkheid om te trainen?

We trainen de komende weken in ieder geval op zaterdag, want doordeweeks is er geen mogelijkheid. De trainingen zijn dan vooral gericht op oefeningen met de bal. Het is bovendien belangrijk om als team samen te zijn, om het gevoel te behouden. Een keertje trainen per week is zeker niet optimaal, maar voor nu moet dat wel even te doen zijn. Dat de beperkingen veel extra blessures op gaat leveren, geloof ik eerlijk gezegd niet. Het is natuurlijk wel zo dat alle speelsters doordeweeks aan hun conditie moeten blijven werken. Maar die discipline is er wel binnen de groep.

3 Gaan we deze competitie wel afmaken?

Ik ga er wel van uit. We zullen nog wel te maken krijgen met het feit dat wedstrijden zo nu en dan uitvallen als er een besmetting binnen een team is, maar de situatie is wel duidelijk anders dan een jaar geleden. Ik ben in ieder geval al heel blij dat we nu door mogen. Dus ik ben wel optimistisch. Sport is ook gewoon belangrijk met het oog op de gezondheid.

Paspoort

Naam:

Karsten Konrad

Leeftijd:

49 jaar

Beroep:

Trainer/coach vrouwen VVW

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen