Verenigingen in de Kop van Noord-Holland ontvangen samen ruim 160.000 euro van de Grote Clubactie

Dit jaar is een recordbedrag opgehaald met de verkoop van loten.© Aangeleverde foto

Delano Weltevreden
Den Helder

Verenigingen in Den Helder, Schagen, Hollands Kroon en op Texel hebben samen 160.479 euro ontvangen van de Grote Clubactie.

Dit jaar hebben 350.000 verkopers zich ingezet om loten te verkopen. Een lot kostte 3 euro. Van dat bedrag gaat 2,40 euro naar de vereniging. Landelijk deden 5.267 verenigingen mee. Samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro op, 1,2 miljoen meer dan vorig jaar. De deelnemende clubs hebben daarmee een record gevestigd.

De clubs op Texel krijgen samen 12.666 euro, de Helderse verenigingen mogen samen 40.959 euro op hun bankrekeningen verwachten. De deelnemende clubs in Schagen ontvangen 52.734 euro. De ’grootverdieners’ in deze regio zitten in de gemeente Hollands Kroon. De clubs die loten hebben verkocht krijgen samen 54.120 euro.

Slimmer

Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie, zegt dat de onlineverkoop veel leuker en slimmer is geworden: ,,Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.” Daarnaast gingen veel leden de deuren langs.

Met de opbrengsten van de Grote Clubactie kunnen verenigingen bijvoorbeeld nieuwe trainingsmaterialen kopen, een jeugdkamp organiseren of het clubhuis opknappen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.