Volendam laat het liggen tegen Helmond Sport [video]

Martijn Kaars: doelpunt.© Archieffoto

Richard Walraven
Helmond

Volendam is al zestien wedstrijden op rij ongeslagen. Terwijl Helmond Sport voor de achtste keer niet wist te winnen. Toch vierden de Brabanders de 1-1 als een zege. Koploper Volendam liet in Helmond dure punten liggen.

Lees ook: Nummer zestien smaakt niet naar champagne. Volendam blijft ongeslagen, maar laat twee dure punten liggen in Helmond

Koploper FC Volendam krijgt in de eerste divisie steeds vaker te maken met tegenstanders die de ’bus voor het doel parkeren’. In Helmond Sport trof het een tegenstander die slechts een aanvaller had opgesteld. Die eenzame spits, Arno van Keilegom, maakte na veertig minuten uit de eerste fatsoenlijke aanval van de thuisclub ook nog 1-0.

Volendam dat al breiend moeite had gaten in de Brabantse muur te vinden kwam op slag van rust terug. Robert Mühren, die zelf twee kansen liet liggen, bediende Martijn Kaars op maat voor 1-1.

Na rust werd de Volendamse druk steeds groter. Oristanio en invaller Ould-Chikh waren dichtbij, maar de treffer viel niet. Zelfs de zes minuten extra tijd waren niet voldoende voor de ploeg van Wim Jonk om een teleurstellende puntendeling te voorkomen.

Scoreverloop: 40. Van Keilegom 1-0, 45. Kaars 1-1,

Helmond Sport: Havekotte; Reith, Fosu-Mensah, Van der Meer, Van der Sluijs (66. Lont); Breugelmans (90+1. Goselink), Lion, Bosiers, Van Landschoot, Houttequiet (90+1. Hendrikx); Van Keilegom (58. Van Hove).

FC Volendam: Stankovic; Kasius, Brian Plat, Mirani, James; Oristanio (80. Zeefuik), Alex Plat (90+1. Eerdhuijzen), Twigt (66. Ould-Chikh); Van Mieghem, Mühren, Kaars (66. Douiri).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen