Grote Kerk in Hilversum schaalt activiteiten rond ’50 jaar na de brand’ af. Wel brandweerwagen en ambulance op Kerkbrink. Herdenking online te volgen

Eddie de Paepe
Hilversum

Op de Kerkbrink in Hilversum staan vrijdagmiddag, van twee tot vijf, een brandweerwagen en een ambulance als onderdeel van het herdenkingsprogramma ’50 jaar na de brand’ van de Grote Kerk.

Na de persconferentie van vorige week heeft de organisatie het programma afgeschaald. Zo zijn de openingstijden van de tentoonstelling in de kerk gewijzigd, en zijn de escaperoom en de reünie naar volgend jaar verplaatst. Verder is de aanwezigheid van de brandweer en ambulance op de Kerkbrink, vrijdagmiddag, ingekort.

Van 17.54 tot 17.57 uur luiden wél de torenklokken van de Grote Kerk drie minuten. Tijdens de brand in 1971 was dit het moment dat de torenspits op de grond viel. Via een online uitzending wordt het Polygoonjournaal van vijftig jaar geleden herhaald. Aansluitend wordt in de kerk een licht ontstoken door een jong lid van de Grote Kerk, om te markeren dat de grote brand niet het einde was. Ook hierbij kunnen belangstellenden online meekijken

De herdenkingsbijeenkomst van vrijdagavond is zonder publiek en wordt online uitgezonden. In overleg met de sprekers en overige medewerkers is gekeken hoe de gebeurtenissen van 50 jaar geleden toch op een waardige manier herdacht konden worden. Belangstellenden kunnen daarom vanaf 19.30 uur online meekijken, om 20.00 uur start het programma.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen