En dan ineens staat Sinterklaas voor je neus. Wat doe je dan? Een liedje zingen of toch maar op je stoeltje blijven zitten?

Sinterklaas bezocht vrijdagochtend basisschool De Rank.

Sinterklaas bezocht vrijdagochtend basisschool De Rank.© Foto Redmouse

Marischka de Jager
Julianadorp

De een was misschien wat dapperder dan de ander. Want ja, je weet hoe dat gaat. De avond ervoor niet in slaap kunnen vallen, tijdens het ontbijt niks naar binnen kunnen krijgen en dan ineens staat de goedheiligman voor je neus.

En wat moet je dan? Gewoon op hem af stappen en een liedje zingen of toch maar gewoon op je stoeltje blijven zitten en een ander het werk laten doen.

Dat Sinterklaas eigenlijk helemaal niet eng is, bleek vrijdagochtend wel tijdens zijn bezoekje aan basisschool De Rank in Julianadorp. De kleine Klaasjes met zelfgemaakte mijters hadden achteraf niks om nerveus over te zijn. Best een aardige Sint. En die Pieten met hun kleurige outfits misschien nog net wel ietsje meer.

Sinterklaas bezocht vrijdag meerdere scholen in Den Helder en Julianadorp. Andere scholen hadden de goedheiligman vorige week al uitgenodigd omdat er toen nog sprake was van een mogelijke sluiting van de scholen in verband met corona.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.