Ex-coronabrandhaard Ischgl opent skiseizoen in lockdown

ANP Producties | Bron: ANP
Ischgl

In de voormalige coronabrandhaard Ischgl, een bekende Oostenrijkse wintersportplaats, is het skiseizoen geopend. Maar door een strenge lockdown van de horeca kun je de après-ski in dit Tiroolse Ibiza wel vergeten.

Onder een stralende zon en met een verse laag sneeuw startten vrijdag de skiliften. Volgens een exploitant waren er tien keer minder skiërs onderweg dan normaal zou zijn bij deze uitstekende weersomstandigheden. En het waren vrijwel uitsluitend Oostenrijkers uit de omgeving.

Ischgl was begin vorig jaar wereldnieuws toen met corona besmette toeristen zich van hieruit over veel Europese landen, waaronder Nederland, verspreidden. Er lopen nog steeds rechtszaken omdat de autoriteiten niet adequaat gereageerd zouden hebben.

Na zijn roemloze beroemdheid als coronahotspot heeft Ischgl strikte veiligheidsmaatregelen genomen. De liftcabines worden regelmatig gedesinfecteerd. De liften mogen alleen worden gebruikt door gevaccineerde of genezen personen. Dat wordt twee keer gecontroleerd. Bovendien was al voor de jongste lockdown een verbod op alcohol in het openbaar afgekondigd.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.