Oudste inwoner van Hoorn viert 106e verjaardag, Cis Koelman geniet van bezoek

Burgemeester Jan Nieuwenburg op bezoek bij Cis Koelman, de oudste inwoner van Hoorn.© Foto gemeente Hoorn

Ronneke van der Genugten
Hoorn

„Het is toch weer gelukt”, glimlacht dochter Els Broerse. Samen met zus Conny de Wette staat zij moeder Cis bij op de heuglijke dag dat zij haar 106e verjaardag viert.

„Het wordt langzamerhand wat minder, maar ze geniet nog wel van het bezoek. En ze is nog steeds gek met bloemen en planten. De bloemstukken druppelen hier binnen.”

Een ereboog bij haar voordeur verraadt dat er een feestje is. Af en toe schuift een medebewoner binnen voor een felicitatie of het overhandigen van een klein cadeautje.

Bezoek

„Verder komt er geen bezoek vandaag”, vertelt Els. „Het maximum is twee personen per dag vanwege de coronamaatregelen. Gelukkig wordt de burgemeester niet als bezoek aangemerkt. Jan Nieuwenburg komt vanmiddag nog even langs.”

Eerder op de dag kwamen er nog twee dochters en twee schoonzoons naar Hoorn om samen met Cis te lunchen. „Ze vond het heerlijk en heeft lekker zitten smullen”, aldus dochter Els. Die eveneens aangeeft dat het bezoek verder verspreid door de week verloopt. „En dat is voor mijn moeder ook wel goed. Af en toe een rustmomentje.”

Net als vorig jaar heeft Cis Koelman-Jansen ook dit jaar de titel van oudste inwoner van Hoorn op haar naam staan. Zij werd op 2 december 1915 geboren in Amsterdam. Hier bracht ze bijna haar hele leven door. Pas op late leeftijd verhuisde Cis naar West-Friesland, om dichter bij een van haar zes kinderen te wonen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen