Kort geding in zaak-Labyad om bewakingsbeelden

© Foto ANP

ANP
ARNHEM

Bij de rechtbank in Arnhem dient volgende week donderdag (9 december) een kort geding in de zaak rond Ajax-speler Zakaria Labyad. Een stukadoor deed vorig jaar aangifte van zware mishandeling en bedreiging door Labyad en diens vader. De 28-jarige Utrechter deed op zijn beurt ook aangifte tegen de betreffende stukadoor. De aannemer wil er nu via een kort geding voor zorgen dat alle bewakingsbeelden boven tafel komen.

Het draait om een incident uit de zomer van vorig jaar, bij de woning van Labyad in Blaricum. De stukadoor die de villa van de Ajacied opknapte, zegt op de oprit klappen te hebben gekregen van Labyad en diens vader en broer. De Marokkaanse international beschuldigt de man van huisvredebreuk en mishandeling.

De advocaat van de aannemer laat weten alle bewakingsbeelden te willen hebben. Het bureau dat die beelden bewaart, zegt ze niet allemaal meer te hebben.

De zaak tussen de aannemer en het bedrijf van de bewakingscamera's is 9 december om 09.15 uur, meldt een woordvoerder van de rechtbank. De zaak rond Labyad loopt al ruim een jaar, maar kwam eind oktober pas naar buiten. Volgens Labyad is dat bewust gedaan door de stukadoor om zijn "eer en goede naam" te beschadigen. De advocaat van de tegenpartij ontkent dat.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen