Inwonertal van Schagerbrug vertoont gestaag stijgende lijn. ’Nieuwe cijfers over dorp’

Een bekend punt in Schagerbrug.© Archieffoto NHD

Arie Booy
Schagerbrug

Het inwonertal van Schagerbrug zit in de lift. Dat blijkt uit gegevens van de website Allecijfers.nl.

De bevolking van de kern ten noordwesten van de stad Schagen groeide de afgelopen acht jaar met een percentage van bijna drie procent. Er wonen nu circa 2100 mensen in het dorp. Het gaat om ruim duizend adressen of huishoudens.

Het bezit van een eigen huis is sterk in de kern. Zo beschikt 75 procent van de inwoners over een koophuis. Het aantal eengezinshuizen is erg groot met 95 procent van het totaal. De meeste huizen zijn in de vorige eeuw gebouwd, met een piek in de periode tussen de jaren vijftig en zeventig. Circa 17 procent van de panden werd na het jaar 2000 neergezet. Net als in de rest van het land gaat de waarde van de huizen in Schagerbrug gestaag omhoog. De gemiddelde WOZ-waarde bedraagt nu 283.000 euro.

Het dorp bestaat vooral uit woningen, alle winkels zijn in de loop der jaren vrijwel verdwenen. Schagerbrug is voor veel zaken aangewezen op Schagen, maar dat is al decennia staande praktijk. De afstand is ook met de fiets nog te overbruggen. De grafiek die Allecijfers.nl toont over de samenstelling van de bevolking is veelzeggend: ruim negentig procent is autochtoon.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.