Van Kalmthout met Racing Team Nederland in 24 Uur van Daytona

Rinus van Kalmthout.© Archieffoto ANP

ANP
DEN HAAG

Autocoureur Rinus van Kalmthout uit Hoofddorp, ook bekend onder zijn Amerikaanse racenaam ’VeeKay’, neemt op 29 januari deel aan de 24 Uur van Daytona. De 21-jarige Hoofddorper is één van de vier coureurs die Racing Team Nederland inzet. De andere drie rijders zijn teameigenaar Frits van Eerd, voormalig Formule 1-coureur Giedo van der Garde en het Amerikaanse talent Dylan Murry.

De race op de Daytona International Speedway geldt als een klassieker in de autosport. „Ik vind het te gek dat ik een kans krijg om met Racing Team Nederland de 24 uur van Daytona te doen. Het is altijd mijn droom geweest om samen te racen met Frits, mijn trouwe sponsor. Dat die droom nu uitkomt, is geweldig”, zegt VeeKay.

Van Kalmthout kan de 24 Uur van Daytona goed combineren met zijn derde seizoen in de IndyCar Series dat eind februari begint. Ook Van Eerd kijkt uit naar de samenwerking met VeeKay. „Sinds hij vijf jaar geleden als 16-jarig talent naar Amerika vertrok, ben ik betrokken bij de loopbaan van Rinus. Dat we nu samen in Daytona gaan racen, is natuurlijk een prachtige kroon op die samenwerking.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen