Besmettingscijfers in Noordkop in een maand tijd vervijfvoudigd. Ook meer ziekenhuisopnames en sterfgevallen dan in oktober

Casper Duin
Den Helder

De besmettingscijfers in de Noordkop zijn in een maand tijd vervijfvoudigd. Ook werden er in november meer ziekenhuisopnames en coronadoden gemeld dan een maand eerder.

Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM en de GGD Hollands Noorden tussen 1 november en 1 december van dit jaar. In die periode kwamen er in de Noordkop bijna vierduizend (3.981) nieuwe besmettingen bij. Dat is meer dan vijf keer zoveel als een maand eerder toen er 753 nieuwe gevallen werden gemeld.

Bij de 3.918 positief geteste Noordkoppers gaat het om 1.574 inwoners van de gemeente Den Helder, 1.084 van Hollands Kroon, 1.009 mensen uit Schagen en 251 Texelaars. Een maand eerder telde Schagen nog het hoogste aantal nieuwe besmettingen (300).

Ziekenhuis

In de maand november zijn er in de regio negen ziekenhuisopnames gemeld. Zeven van hen komen uit de gemeente Den Helder. Uit zowel Hollands Kroon als Schagen werd een positief geteste inwoner opgenomen op de intensive care of de geïsoleerde verpleegafdeling. Een maand eerder belandden nog vijf regiogenoten (drie in Schagen en twee in Den Helder) in het ziekenhuis.

Twee inwoners van de gemeente Den Helder en een persoon uit Schagen zijn afgelopen maand bezweken aan de gevolgen van het virus. In oktober was het aantal coronadoden nog toegenomen met één iemand uit de gemeente Schagen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.