Schrijf een koning, een president, een minister. Ageer met een brief tegen onrecht in hun land. Het helpt echt, zegt Amnesty

Schrijven helpt, zegt Amnesty.© Illustratie Amnesty

Van onze verslaggever
Schagen

Kom in actie tegen onrecht. Schrijf een brief aan een president, een koning of een minister. Het kan ook in Schagen.

Amnesty houdt ook deze december weer de internationale actie Write for Rights. Duizenden mensen over de hele wereld schrijven brieven naar presidenten, ministers en koningen. Wereldwijd worden mensen onterecht gevangen gezet of bedreigd. Bijvoorbeeld omdat ze opkomen voor hun rechten.

De Write for Rights-actie is opgezet om dit onrecht te stoppen. Het schrijven van brieven helpt, weet Amnesty. ’Met uw brieven komen onschuldige mensen vrij. Met uw brieven voelen mensen in zware situaties zich gesteund. Met uw brieven strijdt u tegen onrecht’, aldus de organisatie.

Bibliotheken

Er zijn verschillende manieren om mee te doen. In alle vestigingen van de KopGroep Bibliotheken liggen schrijfpakketten met tien voorbeeldbrieven en tien kaarten met de nodige informatie. Mensen kunnen die ophalen en dan thuis een brief schrijven.

Online meedoen kan ook. Op de website schagen.amnesty.nl staat alle informatie. Amnesty Schagen–Hollands Kroon houdt Write for Rights dit jaar voor de negende keer. Vorig jaar zijn er 725 brieven en kaarten geschreven en ingeleverd bij de bibliotheken, daarvan waren er 240 afkomstig van de schrijfactiviteit op Wieringen en 69 kaarten van de basisscholen in ’t Zand.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.