GGD opent extra prikpunt in tennishal Hem, extra testlocatie in Broccolibedrijf in Wervershoof

Het agrarisch bedrijf van de firma Verdonk Broccoli aan de Liederik tussen Zwaagdijk-Oost en Wervershoof.© Foto Mediahuis

Martin Menger
Wervershoof/Hem

De GGD opent twee tijdelijke prik- of testlocaties in West-Friesland, bedoeld om meer inwoners de gelegenheid te geven zich te laten testen of vaccineren.

Volgens de GGD Hollands Noorden is die extra capaciteit hard nodig. Het gaat om de tennishal Stebo aan de Torenweg in Hem en om een agrarisch bedrijfspand aan de Liederik in Wervershoof.

Volgende week wordt tennishal omgebouwd tot vaccinatielocatie. Daarmee krijgt de GGD een betere dekking van de regio voor het vaccineren tegen corona. De nieuwe vaccinatielocatie gaat op maandag 13 december open.

(Tekst gaat door onder de foto)

De grote Stebo-tennishal aan de Torenweg in Hem, vanaf komende week een plek waar mensen zich bij de GGD kunnen laten vaccineren.© Foto Stebo

De nieuwe prikplek in Hem krijgt de beschikking over zes tot acht vaccinatielijnen en kan daarmee rond de 1.750 bezoekers per dag aan. Naar verwachting blijft de locatie voor langere tijd operationeel.

Druk

Daarnaast krijgt de regio een extra plek waar mensen zich kunnen laten testen op het virus. Het is momenteel al erg druk op de huidige testlocatie in Zwaag. Om de drukte te kunnen spreiden, wordt in de komende week een tijdelijke testlocatie in Wervershoof geopend.

Dat gebeurt in het bedrijfspand van Verdonk Broccoli aan de Liederik 3. Het vermoeden is dat deze testplek een maand in gebruik zal zijn. De tijdelijke voorziening wordt er een waar mensen lopend naar binnen gaan. Dus niet zoals in Zwaag, waar de mensen in de eigen auto blijven zitten voor een test.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen