Vroeg naar de sportschool om de speculaasbrokken weg te trainen? Goed idee! Nu de uitvoering nog | Column

© Foto ANP

Koen van Eijk

Helaas valt deze lockdown precies samen met de sinterklaastijd. Ik ben namelijk gek op speculaasbrokken. Onder het motto ’een dag geen speculaasbrokken, is een dag niet geleefd’ eet ik mij vrolijk door deze donkere dagen heen.

Er zitten er drie in een zakje. Heb je eenmaal zo’n groot stuk aangebroken, dan kun je ’m wel even wegleggen, maar dan blijft ie je roepen: ’Eet mij, eet mij’. En dat gebeurt dan ook.

Gelukkig was daar nog altijd de sportschool om een en ander te compenseren. Rennen als een malle op de loopband, pompen aan gewichten, kickboksen, squatten, kettlebellswingen, met een enorm touw zwiepen tot je sterretjes ziet en meer van die ongein. Het hield het lichaam in conditie. Maar daar is nu dus geen tijd meer voor. Om vijf uur is de zaak gesloten.

Afgelopen weekend kwam er een mailtje van de sportschool binnen met goed nieuws: ’We gaan al om zes uur ’s ochtends open!’ Ik nam mij voor om door de week al om zeven uur te gaan trainen. Ergens zat nog een interview met tennistopper Richard Krajicek in mijn hoofd; die vertelde in de vroege ochtend aan sport te doen. Dan had ie al zo veel calorieën verbrand ’dat hij de hele dag kon eten wat hij wilde’. Dat leek me ook wel wat.

Maar toen op maandag de wekker ging even na zessen sloeg ik ’m meteen uit. ’Ja de groeten’, mompelde ik tegen mijn vrouw en sliep verder. Dinsdag hetzelfde verhaal en op woensdag mocht ik de wekker niet aanzetten als ik niet beloofde er ook uit te gaan. De wekker bleef uit.

Intussen gaat het eten van speculaasbrokken gewoon door. Soms gevolgd door een chocoladeletter. De coronakilo’s vliegen er weer aan natuurlijk. Gelukkig is die sint bijna weg. Dan beloof ik ’s avonds door het park te gaan hollen. Als ik het kan opbrengen.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen