Door coronamaatregelen nu ’Nickies’ mini kerstmarkt in buitenkamer: Atelier in Spanbroek noodgedwongen omgebouwd

Nicolette Veenman toverde haar veranda om tot buitenkamer.

Nicolette Veenman toverde haar veranda om tot buitenkamer.© Foto Marcel Rob

Ronneke van der Genugten
Spanbroek

Gewoonlijk bouwt ze in de maand november haar huis om tot winkel voor een home-sale. Door de strenge coronamaatregelen heeft Nicolette Veenman uit Spanbroek dit jaar gekozen voor een buitenopzet.

De workshops van dikke dames schilderen en boetseren, dotpainting op servies en schilderen op hout vinden bij ’Atelier Nickies’ alleen nog plaats op kleine schaal. Omdat veel mensen uit de regio jaarlijks richting Spanbroek komen voor de befaamde ’Nickies’ mini kerstmarkt, besloot de kunstenares alsnog de leukste cadeautjes voor de feestdagen aan te bieden. Ze toverde de veranda van haar atelier om tot buitenkamer met veel groen, lichtjes en natuurlijk mooie cadeaus.

„Een mini kerstmarkt gewoon om de hoek. Met wensengeltjes, handgemaakte kerststallen van sloophout en gehaakte beeldjes. Ik hoop dat ik de mensen hiermee inspireer. Er zijn ook doe-het-zelf-pakketten te koop voor mensen die thuis nog aan de slag willen. Bij die pakketten heb ik ook materialen liggen, plus een folder met uitleg. Mensen die hopen dat ik een workshop van de Dikke Dames voor thuis kan meegeven, moet ik teleurstellen. Daar komt iets te veel bij kijken. Het gaat onder meer om stempelpakketten en dotpainting.”

„Voor de niet-creatievelingen heb ik naast mijn eigen materiaal ook presentjes aangekocht, om de markt zo compleet mogelijk te maken. Het was een jaar van schakelen. Door de steeds veranderende coronamaatregelen moest ik telkens weer iets anders verzinnen. Maar ik heb me voorgenomen dat ik er niet meer van wakker ga liggen. Ik probeer er het beste van te maken. Voor iedereen.”

De kerstmarkt van Nickies is te bezoeken op donderdag van 13 tot 17 uur, op vrijdag en zaterdag van 10 tot 17 uur. Zondag 12 december is de veranda geopend van 12 tot 17 uur. Shoppen op afspraak is ook mogelijk. Zie www.nickies.nl

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen