Sylvia Buczynski voert de lijst aan voor de PvdA Hollands Kroon bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart

Sylvia Buczynski.

Sylvia Buczynski.© Foto PvdA

Winnie van Galen
Haringhuizen

Sylvia Buczynski is door de leden van de PvdA in Hollands Kroon gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart volgend jaar.

De plekken twee en drie worden ingenomen door respectievelijk Paul Medema en Elbert Volkers, zo bepaalden de leden tijdens een op 27 november gehouden vergadering. Buczynski is de huidige fractie-voorzitter voor de PvdA in Hollands Kroon.

De tweede PvdA-zetel in de gemeenteraad wordt bezet door Elbert Volkers. Hij kwam na de vorige verkiezingen met voorkeurstemmen in de raad waarmee hij stuivertje wisselde met Medema.

Laatstgenoemde zat na de totstandkoming van de gemeente Hollands Kroon in 2012 korte tijd voor de PvdA in de gemeenteraad. Verder staan onder meer op de kandidatenlijst Ferre Koopman, Jorieke de Mol van Otterloo en Tines Kleine, die raadslid zijn geweest in verschillende gemeenten.

’Maar ook ervaren wethouders als Fijko van der Laan, Kees Looijestein en Jan Steven van Dijk staan klaar om de fractie te ondersteunen’, aldus een persbericht van de PvdA.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.