Joodse man uit Oostzaan mishandeld en uitgescholden door vrouw met stok in Amsterdam. Slachtoffer doet aangifte van discriminatie

Internetredactie
Amsterdam

Een 28-jarige man uit Oostzaan is maandagmiddag in Amsterdam mishandeld door een 41-jarige vrouw uit Amsterdam. Ook heeft de man aangifte van discriminatie gedaan tegen zijn belaagster.

De man stond volgens de politie rond 17.15 uur die middag met een collega bij de metrohalte van de Albert Cuypstraat toen een onbekende vrouw op hen afstapte. Ze zou aan het slachtoffer gevraagd hebben of hij van Joodse komaf was, wat de man bevestigde. De vrouw zou daarop discriminerende teksten naar de man hebben geschreeuwd en hem met een stok die zij in haar hand had hebben geslagen.

De vrouw wilde daarna wegfietsen, maar de man heeft haar tegengehouden en heeft de politie gebeld. Het slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat de vrouw, voor agenten arriveerden, in zijn gezicht heeft gespuugd. Uiteindelijk hebben agenten de Amsterdamse aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

De politie is op zoek naar getuigen van het voorval.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.