Verkeershinder door nachtelijke werkzaamheden aan bruggen

De Kooybrug.© Archieffoto Peter van Aalst

Casper Duin
Van Ewijcksluis

Rijkswaterstaat voert in de nacht van woensdag op donderdag onderhoud uit aan de Kooybrug en in de nacht van 2 op 3 december aan de Balgzandbrug (N99).

Zowel de Kooybrug als de Balgzandbrug is daarom een nacht in beide richtingen afgesloten. Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd die kan oplopen tot dertig minuten. Lokaal verkeer wordt ter plaatse met behulp van borden omgeleid. De scheepvaart ondervindt geen hinder van deze werkzaamheden.

Rijkswaterstaat laat het zogeheten brugmeubilair schoonmaken, zoals cameramasten, bruglichten (voor wegverkeer) en slagboomkasten. Ook worden de draaiende delen van de brug gesmeerd, bermen gemaaid en visuele inspecties aan het brugmeubilair en brugklep uitgevoerd.

De Kooybrug is om die reden van van woensdag 1 december 23.00 uur tot donderdag 2 december 05.00 uur afgesloten. De Balgzandbrug is in beide richtingen afgesloten van donderdag 2 december 23.59 uur tot vrijdag 3 december 05.00 uur.

De parallelbaan blijft gedurende de afsluitingen toegankelijk voor (brom)fietsers en landbouwvoertuigen. Dat geldt ook voor lijndiensten en voor nood- en hulpdiensten.

Lees ook: Te koop: Balgzandbrug uit 1928, status gebruikt, prijs n.o.t.k. Wie heeft er nog een plekje?

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.