SEW klaart doordeweekse klus met twee vingers in de neus

Isa op den Kelder was met zeven treffers topscoorster bij SEW.© Archieffoto Martin de Haan

Robin Kaandorp
Borne

Het was even afwachten hoe Westfriesland SEW de draad weer zou oppikken na de Europese uitschakeling. De uitslag sprak boekdelen. En door de 16-32 zege op Borhave blijft de ploeg uit Nibbixwoud in het spoor van de koplopers.

Een doordeweeks uitduel op 150 kilometer rijden, kan soms nog wel eens een moeilijke klus worden en de start van SEW was ook wat rommelig. De selectie van coach Arthur Langedijk kon het zich permitteren. De dekking bleek een lastig neembare veste voor de thuisclub en keepsters Myrthe Mak (voor rust) en Annemarie van Kampen (na rust) deden de rest. Door een versnelling voor rust, met vooral veel treffers vanuit de hoeken en vanaf de cirkel, liep SEW na goed twaalf minuten uit naar een gat van vijf treffers, dat bij rust nog wat groter was geworden, 8-17.

Spannend werd het, ondanks dat Borhave de eerste twee treffers na rust scoorde, niet meer. SEW was simpelweg op alle fronten de betere ploeg en hoefde, net als ruim twee weken geleden tegen BFC (34-13), niet eens heel erg groots te spelen om toch afgetekend te winnen. In de komende tien dagen treft SEW (nu vierde) drie directe concurrenten: Venlo, Quintus en VOC.

Scores SEW: Op den Kelder 7, Boonkamp 6, Wit 6, Kistemaker 3, Koopman 3, Van Giersbergen 2, Roozendaal 2, F. Smit 2, Veltrop 1.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen