De uitslag verkiezingen van de verkiezingen in Dijk en Waard is definitief. Het bezwaar van Sfeerrijk Langedijk is afgewezen

De uitslag van de verkiezingen in Dijk en Waard is niet veranderd.

De uitslag van de verkiezingen in Dijk en Waard is niet veranderd.© jjfoto.nl / Jan Jong

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Het Centraal Stembureau heeft de de definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen voor Dijk en Waard vastgesteld. De zetelverdeling blijft hetzelfde als eerder in deze krant als is vermeld.

De partij DOP krijgt 7 zetels op baiss van de 4431 stemmen die op deze partij zijn uitgebracht. Lokaal Dijk en Waard is de tweede partij met 6 zetels (3706 stemmen) en de VVD is goed voor 5 zetels (3071 stemmen).

Daarna volgen Senioren Dijk en Waard met 4 zetels (2625 stemmen) en D66 (1884 stemmen), GroenLinks (1879 stemmen) en Forum voor Democratie (1787 stemmen) met elk 3 zetels. Het CDA en de PvdA komen met1737 en 1705 stemmen net te kort voor een derde zetel en ook de ChristenUnie komt uit op twee zetels dankzij 1170 stemmen.

Lijst Planken haalde 335 stemmen en Authentiek Dijk en Waard slechts 236. Deze twee partijen komen niet in de gemeenteraad.

Marcel Brandsma van Sfeerrijk Langedijk maakte maandag bezwaar tegen het feit dat zijn partij niet mee mocht doen aan de verkiezingen. Maar dit bezwaar werd na een schorsing afgewezen omdat de Raad van State zich hier eerder al over heeft gebogen en het bezwaar heeft afgewezen. De verkiezingsuitslag werd vervolgens geldig verklaard.

In totaal zijn er bij de verkiezingen 51 ongeldige stemmen uitgebracht. Daarnaast hebben 24 personen een blanco stem ingeleverd.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen