Epstein-handlanger Maxwell 'serveerde' meisjes voor misbruik

ANP Producties | Bron: ANP
New York

Ghislaine Maxwell aasde op kwetsbare jonge meisjes om ze te "serveren" voor misbruik aan de Amerikaanse multimiljonair en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Een aanklager in New York zei dat op de eerste dag van het proces tegen de ex-partner van Epstein.

Maxwell, een Britse socialite, was zelf aanwezig in de rechtbank. Volgens justitie ronselde de 59-jarige Maxwell tussen 1994 en 2004 meisjes voor Epstein. Ook wordt ze ervan beschuldigd mee te hebben gedaan aan het misbruik. Tegen Maxwell zijn acht aanklachten ingediend, waaronder voor sekshandel, maar twee worden later behandeld. Ze kan in totaal tachtig jaar cel krijgen.

Maxwell, die onschuldig zegt te zijn, droeg een wit mondkapje toen ze in de rechtbank verscheen. De advocaten van Maxwell zullen naar verwachting de verklaringen in twijfel trekken van de vrouwen die zeggen slachtoffer te zijn. De verdediging is daarnaast van mening dat Maxwell 'plaatsvervangend' voor Epstein terechtstaat. De multimiljonair pleegde twee jaar geleden in een gevangenis zelfmoord, in afwachting van een misbruikzaak tegen hem.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.