58 woningen aan de IJmuidense Lorentzstraat worden volgend jaar gerenoveerd, bewoners krijgen kookplaat en pannenset cadeau

De betrokkenen van Woningbedrijf Velsen en aannemer Ooijevaar | Bevlogen Bouwers donderdag bij de ondertekening.© aangeleverde foto

Oscar Spaans
IJmuiden

58 woningen aan de IJmuidense Lorentzstraat worden binnenkort opgeknapt en verduurzaamd. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werkzaamheden aan de woningen afgerond voor de bouwvak van 2022.

De directeurs van de betrokken partijen - Pierre Sponselee van Woninbedrijf Velsen en Paul Vlaar van aannemer Ooijevaar/Bevlogen Bouwers - ondertekenden de overeenkomst op straat bij het bouwbord onder het genot van een tompouce.

Pierre Sponselee: „We gaan starten! En dat is fantastisch. De bewoners krijgen door de verbeteringen een heel fijne en comfortabele woning.”

De buitenkozijnen aan de balkonzijde worden vervangen, terwijl die aan de galerijzijde worden opgeknapt. Iedereen krijgt zonnepanelen, er komen nieuwe hekwerken en het complex wordt opnieuw gevoegd. Alle woningen krijgen een eigen centrale verwarming en een aansluiting voor elektrisch koken. Bewoners krijgen een kookplaat en pannenset.

Het binnenterrein wordt ook gerenoveerd en afgesloten voor niet-bewoners. De werkzaamheden starten begin 2022 en lopen in totaal tot eind oktober 2022.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen