Kanaaldijk tussen IJmuiden en Velsen-Zuid aan één kant dicht, werk aan de weg is begonnen

Tijdelijk één rijrichting op De Geul en de Kanaaldijk in IJmuiden.

Tijdelijk één rijrichting op De Geul en de Kanaaldijk in IJmuiden.© Foto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk

Van onze verslaggever
IJmuiden

De eerste werkzaamheden aan de Kanaaldijk tussen Velsen-Zuid en IJmuiden zijn begonnen. Dat betekent dat de weg vanaf De Geul naar het Pontplein is afgesloten. Dat geldt ook voor de oversteek voor fietsers op de kruising van De Geul met de Kanaaldijk.

De afsluiting duurt negen dagen. De gemeente Velsen hield vorige week bij de aankondiging van het werk een slag om de arm voor wat betreft het weer - en de voorspellingen zijn slecht deze dagen, maar de wegwerkers zijn klaar om aan de slag te gaan.

(Tekst gaat door onder de foto)

Fietsers kunnen de Kanaaldijk even niet meer oversteken.

Fietsers kunnen de Kanaaldijk even niet meer oversteken.© Foto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk

Velsen gaat de weg en het kruispunt met De Geul vervroegd verkeersveiliger maken. Dat betekent dat de linksafstrook vanaf De Geul naar Oud-IJmuiden verdwijnt. Zo ontstaat meer ruimte voor fietsers.

Verder laat de gemeente de goot aan de binnenzijde van de Kanaaldijk (op het open stuk parallel aan de oude spoorlijn en de IJmuiderstraatweg) dichten. Auto’s die met een wiel in de goot belanden, kunnen daardoor op de andere weghelft belanden. Zowel in december vorig jaar als het jaar daarvoor was er een dodelijk verkeersongeval.

(Tekst gaat door onder de foto)

Werk aan het kruispunt van de Kanaaldijk met De Geul.

Werk aan het kruispunt van de Kanaaldijk met De Geul.© Foto Studio 2 Media/Gwendelyn Luijk

De eerste werkzaamheden lopen vooruit op definitieve ingrepen. Waarschijnlijk wordt de kruising van de Kanaaldijk en De Geul een rotonde, ook op voorspraak van de politie en de Fietsersbond. De Kanaaldijk moet ingericht worden als een 70- of 50-kilometerweg, afhankelijk van een definitief besluit over de snelheidslimiet daar.

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen