Niet eerder kwamen er op een dag zoveel nieuwe coronabesmettingen bij in de Noordkop. Opnieuw inwoner Den Helder in ziekenhuis opgenomen

Casper Duin
Schagen

Niet eerder kwamen er in de Noordkop op een dag zoveel nieuwe coronabesmettingen bij als deze maandag. Voor de tweede dag op rij is een positief geteste inwoner van de gemeente Den Helder in het ziekenhuis opgenomen.

Uit de dagcijfers van de GGD Hollands Noorden en het RIVM kwamen maandag 284 nieuwe besmettingen aan het licht. Dat zijn er 123 meer dan een dag eerder en 133 meer dan zaterdag. Het gaat om 108 inwoners van de gemeente Den Helder, 87 van Hollands Kroon, 67 mensen uit de gemeente Schagen en 22 Texelaars.

Dat blijkt uit actuele informatie van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de GGD Hollands Noorden. Met de 22 positief geteste bewoners brak Texel door de grens van in totaal duizend besmettingen heen. Sinds de uitbraak in maart 2020 is het virus nu bij 1.022 Texelaars ontdekt.

Voor de tweede dag op rij is er een ziekenhuisopname van iemand uit de gemeente Den Helder gemeld. Het is de 82ste in totaal in die gemeente en de 205ste in de Noordkop in bijna 21 maanden tijd.

Er zijn geen sterfgevallen gemeld. Het aantal coronadoden blijft daarmee in de Noordkop op 143 staan.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.