Hilversumse zwemschool De Winter Sport moet van gemeente de deur sluiten. Eigenaar weigert QR-code van ouders te checken en stapt naar de rechter. ’Iedere ouder moet zijn kind kunnen begeleiden, gevaccineerd of niet’

Zwemles in ’T Gooische Bad van Shiva de Winter. De deuren zijn voorlopig dicht.© archieffoto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Susanne van Velzen
Hilversum

Eigenaar Shiva de Winter van de Hilversumse zwemschool De Winter Sport heeft zijn zwemlessen aan kinderen in ’T Gooische Bad per direct stopgezet. Onenigheid tussen De Winter en de gemeente Hilversum over het checken van de corona-app van ouders heeft geleid tot zijn besluit.

De gemeente heeft hem vrijdag een zogeheten last onder dwangsom gestuurd omdat hij de wet en regels overtreedt door ouders toe te laten zonder controle van de QR-code. De gemeente Hilversum eist nu dat De Winter zich aan de regels houdt en ouders alleen binnenlaat in het zwembad aan de Franciscusweg ze een geldige code kunnen tonen. Doet hij dat niet dan krijgt De Winter een boete.

Veiligheid

De Winter weigert de controle omdat hij vindt dat alle ouders, ongeacht of ze gevaccineerd zijn of niet hun kind moeten kunnen begeleiden bij de zwemlessen. Dat is volgens hem noodzakelijk voor de veiligheid van de kinderen. Ouders moeten de zweminstructeurs informatie kunnen geven over hun kinderen, zo redeneert De Winter. Hij is tevens voorzitter van de Nederlandse Stichting Water- en Zwemveiligheid (NSWZ).

De Winter ligt al enige tijd overhoop met de gemeente over het handhaven van het coronatoegangsbewijs (CTB). Hij stapt nu naar de rechter om die een uitspraak te laten doen over de kwestie. ’Wij weigeren, welk kind dan ook, in gevaar te brengen en sluiten ons zwembad tot de rechter zich hier over buigt’, laat De Winter in een verklaring weten. Hij hoopt eind van de week de zwemlessen weer op te kunnen pakken in ’T Gooische Bad.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen