Echtpaar uit quarantainehotel ontsnapt en aangehouden in vliegtuig op Schiphol, mogelijk gevangenisstraf

Foto ter illustratie.© ROBIN UTRECHT

Van onze verslaggever
Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft zondagavond op Schiphol een echtpaar aangehouden dat uit een quarantainehotel was gevlucht.

Het stel - een Spaanse man en Portugese vrouw - werd ’zonder geweld’ aangehouden toen ze op het punt stonden het land te verlaten: ze werden in een klaarstaand vliegtuig aangehouden. „Beide personen zijn overgedragen aan de GGD”, meldt de marechaussee op sociale media. Ze wilden naar Spanje vliegen.

Een woordvoerder laat weten dat het gaat om het hotel in de regio Kennemerland waar positief geteste reizigers uit Zuid-Afrika in isolatie zitten. In het hotel zien particuliere beveiligers erop toe dat de gasten die in isolatie moeten blijven zich daar ook aan houden. Buiten zorgen politie en marechaussee ervoor dat niemand het hotel binnenkomt die er niets te zoeken heeft.

Gevangenisstraf

Het duo kan vanwege het schenden van de quarantaine mogelijk nog worden vervolgd, tot een jarenlange gevangenisstraf aan toe. Het hotel waar het echtpaar in isolatie zat, wilde zondagavond niets kwijt over de kwestie.

Lees ook: Beveiligers en politie bewaken isolatie-hotel in Badhoevedorp voor reizigers uit Zuid-Afrika

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen