KZ lost belofte van trainer Tim Bakker in, Kogers staan er bij start zaalcompetitie: na Dalto ook LDODK verslagen

Anouk Haars.© Archieffoto

Manon Kentie
Gorredijk

KZ kende na een zwakke eerste helft van het veldseizoen een matige voorbereiding. Trainer Tim Bakker hield desondanks de afgelopen maanden vol dat zijn ploeg er zou staan als het zaalseizoen begon. Het blijkt geen loze belofte. Want na de zege van vorige week in eigen huis op Dalto trokken de Koger korfballers zondag ook in Gorredijk tegen LDODK aan het langste eind: 19-25.

Met name de zege van afgelopen weekeinde is een prettig steuntje in de rug voor Bakker, die aan zijn eerste seizoen bezig is als hoofdtrainer. Want voorafgaande aan het seizoen bestempelde hij LDODK en Fortuna als de ploegen die om de winst in de poule zouden strijden. KZ zou zich moeten richten op de derde plek, die deelname aan de play-offs oplevert.

,,LDODK heeft een enorm goede rebound en krijgen daardoor in de aanval meestal meerdere kansen'', gaf Bakker aan welke kwaliteit van de thuisploeg hij het meeste vreesde. Hij stuurde zijn spelers het veld in met de opdracht om full press te spelen en een hoog schotpercentage te halen. De tactiek had succes, want al snel koesterden de bezoekers een ruime voorsprong.

Bij rust was het verschil, dankzij een schotpercentage van 27,3 procent en uitstekend verdedigend werk, tien treffers: 7-17. In de tweede helft kwam LDODK, dat getraind wordt door voormalig KZ- en Groen Geel-trainer Dico Dik, nog wel dichjterbij, maar de overwinning van de Kogers kwam geen moment meer in gevaar.

Allen

Met name Anouk Haars was op dreef. Zij scoorde voor rust vijf keer en voegde in de tweede helft nog twee treffers toe aan haar totaal. ,,Ons plan pakte goed uit’’, keek de uitblinker na afloop terug op de wedstrijd. ,,We deden het vandaag ook echt met z’n allen. Ik werd in de tweede helft in de aanval meer onder druk gezet, maar ik gaf het stokje gewoon door. We zijn in staat om over alle schijven te scoren. Dat is toch wel een van onze belangrijkste kracht.''

korfbal league

LDODKKZ19-25

Treffers KZ: Haars 7, Lipke 5, Hoorn 3, Kriek 3, Cordus 2, Out 2, De Kruijff, Meijns, Schenk .

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen