Eén redding te weinig van uitblinker Dennis Schellekens, handballers Volendam blijven tegen Visé steken op een gelijkspel

Abou Fofana haalt uit op het doel van Visé.© Foto Wim Egas

Cas Broxterman
Volendam

De handballers van Volendam gaven in eigen huis op het laatste moment tegen Visé een overwinning uit handen, 22-22.

Nog drie seconden op de klok en een strafworp voor tegenstander Visé. Voor doelman Dennis Schellekens had dit hét moment kunnen zijn om een sterk optreden te bekronen. ,,De kers op de taart”, noemde hij het zelf. Visé trof doel en daardoor liep Volendam een zege mis, 22-22. ,,Het is natuurlijk hartstikke balen dat het zo loopt.”

Schellekens was tegen Visé een van de uitblinkers aan de kant van Volendam. Zijn reddingen waren essentieel om een afstraffing door de Belgische tegenstander te voorkomen. Neem alleen al de eerste drie minuten van het duel. Visé kreeg tot twee keer toe een strafworp, maar Schellekens keek de ene bal naast en hield de andere tegen.

,,Het helpt altijd voor het vertrouwen om aan het begin van de wedstrijd een paar saves te maken”, zegt de keeper. ,,Daardoor zat ik er gelijk lekker in.” Aan beide kanten hadden de teams moeite het doel te vinden. ,,Dat zie je ook aan de score. Als er niet veel wordt gescoord, zie je altijd wel dat het een ’duel van de keepers’ wordt.”

Voor Volendam had het anders af kunnen lopen als Abou Fofana veertig seconden voor tijd ’gewoon’ het net had gevonden. Fofana is in korte tijd uitgegroeid tot een onmisbare schakel bij Volendam; hij neemt tijdens time-outs het woord en heeft een krachtige worp in huis, waarmee hij de laatste weken steeds vaker het net vindt. Maar door die laatste mogelijkheid te missen, kreeg Visé nog één mogelijkheid om naar een doelpunt toe te werken. De arbitrage hielp de Belgen een handje door een strafworp toe te kennen.

Dichtbij

Schellekens probeerde wat hem eerder in de wedstrijd lukte: een paar stappen naar voren, in de hoop dat de tegenstander de concentratie zou verliezen. Da actie mocht niet baten. De bal scheerde vlak langs hem heen tegen de touwen. Zó dichtbij. ,,Wat zal het hebben gescheeld? Vijf, tien centimeter?”

De teleurstelling die van Schellekens’ gezicht afdroop na die laatste tegentreffer was na een paar minuten weer verdwenen. Hij lachte zelfs. ,,Ik loop lang genoeg mee om met teleurstelling om te kunnen gaan”, stelt de 31-jarige doelbewaker. ,,Het is daardoor makkelijk voor mij om het van me af te schudden.”

De eerdere ontmoeting van dit seizoen met Visé eindigde ook in een gelijkspel, 31-31. Gezien de positionering op de ranglijst is het ook niet gek dat de teams in balans zijn; Volendam en Visé ontlopen elkaar weinig. Ze hebben allebei veertien punten na twaalf gespeelde duels in de Bene-League.

Volendam staat op basis van het doelsaldo op plek vijf, een trede hoger dan Visé.

handbal beneleague

Volendam Visé 22-22

Scores Volendam: Bourget 7, Fofana 5, J. Roefs 4, T. Roefs 3, Pavicevic 1, Pettersson 1 en Geus 1.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen