Eindelijk op volle oorlogssterkte redden tafeltennissers van Hilversum simpel het vege lijf: ’We gaan vol voor het voorjaarskampioenschap’

Makkelijk ging het niet voor Adrien Cotton, maar de 15-jarige Fransman knokte zich in vijf sets langs Tempo Team-kopman Ilias Faraj.© Foto Studio Kastermans/Danielle van coevorden

Ron Hoogendam
Hilversum

De tafeltennissers van Hilversum spelen ook komend seizoen in de eredivisie. In de strijd om lijfsbehoud werd Tempo Team binnen anderhalf uur weggespeeld.

ProActief Hilversum heeft zich prima herpakt na het debacle van vorige week tegen TOGB (1-6 verlies), waardoor de regerend landskampioen de play-offs misliep. In een duel om lijfsbehoud in de eredivisie kwam de ploeg van Bert Olofsen tegen Tempo Team geen enkel moment in de problemen. De Hilversummers brachten in anderhalf uur de benodigde 4-0 voorsprong op de borden.

Olofsen nam in het sfeerloze treffen tegen de hekkensluiter van de eredivisie geen enkel risico en trad op volle oorlogsterkte aan. Benjamin Rogiers, Adrien Cotton en kopman Lauric Jean - ook nog volop in de race voor het kampioenschap van België - rekenden in no time af met hun Amsterdamse opponenten.

„Ze speelden niet met tegenzin, maar ook niet voor hun plezier, want voor zo’n wedstrijd uren in de auto zitten, daar word je niet vrolijk van”, aldus Olofsen, wiens op de vijfde plek geëindigde ploeg nu van een winterpauze kan genieten. „Begin februari gaan we vol voor het voorjaarskampioenschap, ik ben al bezig met een of twee versterkingen.”

In een lege zaal opende Rogiers het bal door veteraan Fjodor Rademaker in drie games te kloppen; 11-8, 11-3 en 11-7. Voor de jonge Cotton was de partij tegen kopman Ilias Faraj lastiger. De 15-jarige Fransman leek de strijd in vier games te beslissen, maar gaf het initiatief wat uit handen: 11-8, 11-3, 11-13, 10-12. In game vijf herstelde hij zich weer sterk: 11-6.

Jean, ongeslagen dit seizoen, had vervolgens geen kind aan Chris Walbrecht: 11-7, 13-11, 11-4. In de slotpartij was het voor Rogiers een koud kunstje om Faraj in drie games aan de kant te schuiven; 11-2, 11-7 en 11-9. Door deze resultaten waren de drie resterende partijen niet meer nodig, aangezien de winst al binnen was voor de thuisploeg.

Tweede team

Waar de hoofdmacht het eredivisieschap dus veiligstelde middels de simpele 4-0 overwinning op Tempo Team, kan het tweede team van Hilversum promotie naar het hoogste niveau vergeten. De ploeg ging hard onderuit tegen Taverzo 2, waardoor de Hilversummers als derde eindigden in de promotiepoule. Daardoor spelen zij geen promotie-/degradatiewedstrijd.

x

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen