Ook in Duitsland vermoedelijk al Omicron-besmetting

ANP Producties | Bron: ANP
WiesbadenPraag

De Omicron-variant van het coronavirus heeft "zeer waarschijnlijk" ook Duitsland bereikt. Dat meldt een regionale minister in deelstaat Hessen, waar zich de drukke luchthaven van Frankfurt bevindt. Bewindsman Kai Klose liet volgens Duitse media weten dat bij het testen van een reiziger "meerdere mutaties" zijn aangetroffen die worden geassocieerd met de nieuwe virusvariant.

Of de reiziger daadwerkelijk is besmet met Omicron, moet blijken uit verder onderzoek. Minister van Sociale Zaken Klose roept reizigers op hun medeburgers te beschermen. Wie de afgelopen week in het zuiden van Afrika is geweest, doet er volgens hem goed aan om sociale contacten te beperken en zich te laten testen.

In Tsjechië is ook een verdacht geval gesignaleerd. Het gaat om iemand die in Namibië is geweest, meldt het Nationale Instituut voor Volksgezondheid volgens persbureau Reuters. Een lab onderzoekt of het gaat om een besmetting met de Omicron-variant.

De ontdekking van de nieuwe coronavariant leidde wereldwijd tot bezorgde reacties. De nieuw variant dook voor het eerst op in het zuiden van Afrika, maar ook in buurland België is al een besmetting vastgesteld. Het land had daarmee een Europese primeur. Omicron, waar nog maar weinig over bekend is, heeft van de Wereldgezondheidsorganisatie het stempel zorgelijk gekregen.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.