Bunschoten krijgt nieuwe ’slimme’ verkeerslichten bij de toegang van het dorp

Eric Lorier
Bunschoten

De provincie Utrecht begint maandag met de vervanging van de verkeerslichten op de kruising van de Westsingel en de Oostelijke Randweg in Bunschoten. De kruising blijft bruikbaar tijdens de werkzaamheden. Het verkeer wordt namelijk met tijdelijke verkeerslichten geregeld. Deze tijdelijke verkeerslichten zijn afgelopen week al neergezet.

De werkzaamheden beginnen maandagochtend 29 november om negen uur. De verwachting is dat de klus twee werkweken in beslag gaat nemen, vrijdagmiddag 10 december moet alles klaar zijn. In die twee werkweken worden diverse klussen geklaard.

Er komen nieuwe ’slimme’ verkeerslichten met LED-lampen, drukknoppen en rateltikkers, de regelkast wordt vervangen, er komen nieuwe detectielussen in het wegdek en er wordt meer opstelruimte geschapen voor afslaand verkeer.

In de nieuwe regelkast komt software die het mogelijk maakt om met de verkeerslichten meteen in te spelen op actuele verkeerssituaties. Handig voor in de spits bijvoorbeeld, maar mogelijk ook van levensbelang bij eventuele calamiteiten. De regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Vanuit deze centrale wordt het netwerk van verkeerslichten bediend.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen