Nieuw stadion FC Volendam moet 30 tot 35 miljoen kosten en dat kan de club dankzij investeerders moeiteloos ophoesten zegt Jan Smit

De illustraties van ’t Skip zouden ’veel tongen hebben losgemaakt’, aldus FC Volendam.

De illustraties van ’t Skip zouden ’veel tongen hebben losgemaakt’, aldus FC Volendam.© Illustratie FC Volendam

Richard Walraven
Volendam

Het nieuwe multifunctionele stadion van FC Volendam moet 30 tot 35 miljoen euro gaan kosten. De club kan dat geld dankzij investeerders als Lidl moeiteloos zelf ophoesten, volgens bestuurslid Jan Smit.

Lees ook: Nieuw stadion FC Volendam moet het duurzaamste ter wereld worden: Jan-Peter Balkenende en supermarktketen Lidl moeten deze plannen een ’boost’ geven

Smit vertelde dat aan leden van de gemeenteraad van Edam-Volendam. Die gaan zich binnenkort buigen over het stadionplan van FC Volendam. Volendam heeft de steun van de gemeente nodig om het mogelijk te maken in De Purmer het stadion in de vorm van een botter en de bijbehorende sportvelden en accommodaties te bouwen. Op de plek van het huidige stadion en het complex van de amateurvoetballers van RKAV Volendam, dat dan meeverhuist naar De Purmer, kunnen volgens Smit woningen worden gebouwd. Ook andere sportverenigingen in Edam-Volendam zouden mee willen verhuizen. ,,Wij hebben een droom en kunnen die alleen waarmaken met jullie”, hield de zanger/bestuurder de raadsleden voor.

Geld is blijkbaar geen probleem voor de investeerders die Smit en FC Volendam hebben gevonden voor het stadionplan. De geldschieters – met de vastgoedafdeling van Lidl als belangrijke speler – zouden ook bereid zijn om de afschrijving van de recente uitbreiding in de hoeken van het huidige stadion, dat eigendom is van de gemeente Edam-Volendam, af te lossen. ,,Een half miljoen of een miljoen voor de hoeken gaat de pret niet drukken’’, aldus Smit.

Lees ook: Heracles is het grote voorbeeld voor FC Volendam, dat wil uitgroeien tot een stabiele eredivisieclub

Lees ook: Jan Smit: ’Een stadion in de vorm van een botter, dat heb je nergens ter wereld. Fantastisch toch?’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen