Volendam doet goede zaken met eenvoudige overwinning op Den Bosch [video]

Richard Walraven
Volendam

FC Volendam deed vrijdag uitstekende zaken. Zelf won de ploeg van Wim Jonk eenvoudig met 3-0 van Den Bosch, dat er ook goed voorstond in de tweede periode. Concurrent De Graafschap verloor van Jong Ajax. Alleen Excelsior blijft in het spoor van de koploper.

Lees ook: Robert Mühren drukt tegen Den Bosch zijn stempel op FC Volendam met goals en assist, Calvin Twigt is uitgegroeid tot sterkhouder

Heel overtuigend was de overwinning van Volendam niet. Het speelde slordig en Den Bosch kreeg voldoende mogelijkheden om dat af te straffen. Aan de andere kant werd een treffer van Mühren afgekeurd omdat Kaars buitenspel zou hebben gestaan en die beslissing was twijfelachtig.

De individuele klasse van Robert Mühren hielp Volendam op slag van rust in het zadel. Ditmaal vijzelde de Volendamse topscorer zijn totaal niet op, maar zette hij met een briljant steekpassje Gaetano Oristanio vrij voor doel.

Na rust stond Mühren weer eens op de juiste plaats bij een klutssituatie voor het Bossche doel voor 2-0 en was het met het verzet van de bezoekers gedaan. Met zijn zeventiende van het seizoen tekende Mühren ook voor 3-0.

Scoreverloop: 42. Oristanio 1-0, 58. Mühren 2-0, 71. Mühren 3-0.

FC Volendam: Stankovic; Kasius, Brian Plat (84. Eerdhuijzen), Mirani, James; Oristanio (67. Ould-Chikh), Deul, Twigt (76. Zeefuik); Kaars (46. Douiri), Mühren, Van Mieghem.

FC Den Bosch: Van der Steen; Salawisa (69. Van Bakel), Van den Bogert (69. Van Grunsven), Van der Winden (76. Berte), Van Hedel; Felida, Leijten (62. Stiers), Van der Heijden; Kuijpers (76. Maas), Hornkamp, Ahannach.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen