Strandvogels draait al jaren in de top van de vierde klasse mee. Jordy Weel: ’We hebben nu het doel uitgesproken om kampioen te worden’

Strandvogels-speler Jordy Weel.

Strandvogels-speler Jordy Weel.© Eigen foto

Richard Vermeer
Onderdijk

Jordy Weel speelde in een grijs verleden eventjes bij FC Medemblik, maar is alweer een eeuwigheid de man die voor de doelpunten zorgt bij Strandvogels. Dit seizoen moet dat eindelijk eens leiden tot promotie voor de ploeg die al jaren bovenin meedraait in de vierde klasse. „Ik verwacht dat wij dit seizoen in de topdrie gaan eindigen, we hebben dan ook de doelstelling uitgesproken om kampioen te worden.”

Strandvogels-De Valken

„In deze klasse is er nu nog geen team dat er met kop en schouders bovenuit steekt. Iedereen verliest punten, ook tegen de mindere tegenstanders. De Valken kende een goede start, maar vooral tegen ploegen uit de onderste regionen. Daarna heeft het wat puntenverlies geleden tegen de wat betere tegenstanders. De Valken heeft, net als wij, flink wat scorend vermogen, maar thuis op ons kunstgras mag dit geen probleem zijn. Wij gaan dan ook winnen zondag.”

HSV Sport-Kwiek’78

„HSV Sport is voor mij de grote verrassing van de laatste weken. Na de wedstrijd tegen ons, die wij eenvoudig wonnen, heeft het geen wedstrijd meer verloren en een aantal knappe overwinningen geboekt. Ik heb begrepen dat er daar de laatste tijd wat jeugd is doorgestroomd en er flink is doorgeselecteerd. Dat gaat een ploeg worden om rekening mee te houden, daarom wint die ook thuis van Kwiek’78.”

Grasshoppers-FC Medemblik

„Het is razend knap hoe FC Medemblik presteert. Toen ik er speelde lag de gemiddelde leeftijd erg hoog met gelouterde namen als Walter Smak en Fred Breg. Nu staat er een jong en hecht team met heel veel talent. Hoewel ik denk dat Westfriezen kampioen gaat worden, geef ik FC Medemblik een goede kans om via de nacompetitie te promoveren. Ik verwacht en hoop dan ook een zege voor mijn oude club op Grasshoppers.”

Hollandia-speler Joep Rive was vorige week erg ongelukkig in zijn voorspellingen. Zelf verloor hij met zijn ploeg op bezoek bij Hercules en de verwachte zege van zijn team van vorig jaar, Zwaluwen’30, kwam er ook niet. Zijn voorspelling bij VVW-Always Forward (gelijkspel) had hij bijna goed, maar de ploeg uit Wervershoof maakte zes minuten voor tijd de winnende treffer tegen de andere oud-ploeg van Rive.

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Jordy Weel (Strandvogels)

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen