Enkhuizen betaalt hoge tol voor werkloze tijd in tweede klasse

Breezand

Sv Enkhuizen kwam voor het eerst sinds 7 november weer eens in actie. Het gebrek aan ritme liet zich voelen bij ZAP. Dat ook weer niet zoveel sterker was als de cijfers wellicht doen vermoeden, 5-1.

De inhaalbeurt gaf in de eerste helft aanvankelijk al weinig aanleiding tot een positief gemoed bij Enkhuizen. Pas na het eerste kwartier, toen de thuisclub verder afstand had kunnen nemen dan de ene goal van Edo Krijger, kantelde de wedstrijd en kreeg de West-Friese visite een groter aandeel.

In die fase leunde ZAP volledig op de kwaliteiten van Devlin van den Bosch. De keeper hoorde drie keer om hulp roepen. Zowel Mohamed Khalib als later de doorgelopen back Bart Groot kon hij nog keurig tot de orde roepen. Dat lukte niet meer toen Khalib voor de tweede keer doorstoomde omdat Joost Boerman de deur zelf open had gezet.

Op basis van die verhouding in de kansen was het evenwicht te accepteren. ZAP kreeg in de tweede helft al snel de mogelijkheden om dat weer te verstoren. Jari de Kroon liet dat tot twee keer toe na. Enkhuizen had de dadendrang van het laatste kwartier voor rust in de kleedkamer achtergelaten en keerde niet meer terug in de wedstrijd. Toen David Albert de Polderse ploeg weer aan de leiding hielp bleef dat nog lang een brosse marge. Tot ZAP de wedstrijd in de slotfase definitief in het slot gooide. Zij het met cijfers die vanuit Enkhuizens perspectief ook enigszins een vertekend beeld geven.

ZAP - Enkhuizen 5-1

11. Krijger 1-0, 41. Khalib, 67. Albert 2-1, 80. Albert 3-1, 81. La Croes 4-1, 89. Rateland 5-1.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen