Spits Robert Vossebelt van Jong Hercules kent geen twijfels over de afloop van de derby tegen Wijk aan Zee: ’Thuis op kunstgras winnen wij’

Robert Vossebelt van Jong Hercules (rechts) tijdens de wedstrijd tegen Wijk aan Zee vorig seizoen.© Foto Ron Pichel

Ron Weinbrecher
Beverwijk

Elf treffers staan er alweer achter de naam van Robert Vossebelt (27) van Jong Hercules. ,,Dat hadden er eigenlijk twintig moeten zijn”, kijkt de spits kritisch naar zijn scorend vermogen.

In de vierde klasse zaterdag staan de Beverwijkers op een mooie tweede plaats. Vossebelt kwam drie jaar geleden samen met Sven Alders en Steven Carton over van DEM en sindsdien is de opgaande lijn zichtbaar bij Jong Hercules. ,,Bij DEM werd het voetbal steeds prestatiegerichter en hier hebben we het plezier weer teruggevonden. Onze trainer Robert Schram heeft er een solide elftal van gemaakt. Ik vind dat wij een echte kampioenskandidaat zijn.”

Zaterdag mag Vossebelt met zijn teamgenoten bewijzen dat dit geen grootspraak is: er staat een topper op het programma. Jong Hercules ontvangt in een echte derby Wijk aan Zee dat op een vierde plek staat. Hoe schat de aanvaller de kansen in van zijn ploeg en wat denkt hij van de verrichtingen van zijn oude club DEM en ’buurman’ De Kennemers?

Jong Hercules-Wijk aan Zee

,,Een mooie wedstrijd, eentje om naar uit te kijken. We spelen thuis op kunstgras en dat is een voordeel tegen Wijk aan Zee. Uit bij hen op natuurgras hebben wij het altijd moeilijk. Ik vind dat wij meer kwaliteit hebben en ook al wordt het lastig, ik ken geen twijfels over de afloop. Wij gaan winnen. We hebben een sterke achterhoede en we scoren altijd gemakkelijk. Het wordt een spannende wedstrijd en de uitslag wordt 3-1.”

DEM-Blauw Geel’38

,,Mijn oude club, ik volg die nog op de voet. DEM heeft een mindere start gehad, maar het gaat nu weer wat beter. Ik denk dat beide teams gewaagd zijn aan elkaar en dus houd ik het op 1-1.”

De Kennemers-Kleine Sluis

,,De Kennemers is niet goed bezig en het team heeft kwaliteit ingeleverd. Kleine Sluis staat veel hoger in deze klasse. Het is een zekerheidje dat de gasten winnen: 0-2.”

Mathijs van Hooff van Wijk aan Zee voorspelde zowel de winst van zijn eigen ploeg op Waterloo als die van Velsenoord op De Kennemers correct. De verrassende zege van nummer laatst THB op Jong Hercules zag hij niet aankomen.

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Robert Vossebelt van Jong Hercules

Meer nieuws uit Sport IJmond

Meest gelezen