De actie ’Lezers helpen lezers’ loopt fantastisch maar sommige noodkreten kunnen wel wat meer respons gebruiken. Doe ook mee!

© Illustratie Marc de Boer

Van het ombudsteam

Medeleven bestaat nog. En hulpvaardigheid ook. Dat hebben we als ombudsteam wel ontdekt. Onze actie ’Lezers helpen lezers’ loopt fantastisch.

Niet dat we nu kunnen melden dat elk probleem is opgelost, maar wel is veel in gang gezet. Vooral op het verhaal over zwerver Louw Visscher (Bergen-Schoorl) zijn uitzonderlijk veel reacties binnengekomen. Op meerdere plekken kan hij komen wonen en werken. Hij heeft al genoten van een goede nacht in een warm bed. Louw staat voor belangrijke keuzes. Daar heeft hij tijd voor nodig: ,,Er is zoveel op mij afgekomen, eerst maar even alles op een rijtje zetten. Wat een goede nacht slapen al niet kan doen. Ik ben nu kapot.’’ Hoe dit afloopt? Geen idee!

Ook op het belastingleed van de ouders van Mark Hirschi kregen we veel respons. Zelfs van de belastingdienst zelf. Nu maar hopen dat de problemen ook daadwerkelijk opgelost worden.

Of dat ook gaat lukken bij straatjournaalverkoper Rahim Bizimana die al vijftien jaar in Nederland is? Hij zou graag Nederlander worden. Vanuit Haarlem is gemeld dat ze daar al anderhalf jaar bezig zijn met de situatie van Rahim. ,,Alle wegen zijn bewandeld.’’ Mogelijk kan ASKV nog iets betekenen. Die organisatie biedt juridische hulpverlening aan uitgeprocedeerde asielzoekers. ,,Het ziet er niet gunstig uit voor hem.’’ Daarom hebben ze in Haarlem een rekening geopend. ,,Als Rahim toch terug moet naar zijn geboorteland, heeft hij wat geld om een nieuw begin te maken.’’

Karin Stadt die in West-Knollendam een atelier zoekt voor haar man Rick heeft één aanbieding binnen. Of dit een match is, moet nog blijken. Ook Bets Kalter uit Breezand die een wandelmaatje voor hond Joeri zoekt kreeg tot nu toe één reactie binnen. Eerlijk gezegd verwonderde ons dat. Je zou denken dat hondenvrienden zonder eigen trouwe viervoeter in de rij staan.

Meer reacties kregen we binnen op het relaas van Marcel en Annette Hienkens uit Beverwijk die zo graag een mantelzorgwoning van hun garage willen maken. Eerst kregen ze toestemming van de gemeente vervolgens werd dat weer ongedaan gemaakt.

Een ingezonden noodkreet wacht nog op een mogelijke oplossing: onderdak voor een moeder met dochter in Leiden.

We zijn er dus nog lang niet. U kunt nog steeds helpen. Dat is na te lezen op: https://www.bit.ly/OMB-lezers

Meer nieuws uit Ombudsteam

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.