Een tactiek tegen ZCFC is volgens Reiger Boys-trainer Tom Boukes niet nodig om te winnen. Strijd leveren moeten zijn spelers, iets wat tegen FC Castricum niet gebeurde

Reiger Boys-trainer Tom Boukes.

Reiger Boys-trainer Tom Boukes.© Foto Martin de Haan

Ron Weinbrecher
Heerhugowaard

De jonge oefenmeester Tom Boukes (33) staat met Reiger Boys boven verwachting op een vierde plaats in de derde klasse op zaterdag. En hij heeft het prima naar zijn zin: ,,Als het aan mij ligt, blijf ik nog wel een paar jaar bij deze club. In deze groep zit nog een hoop rek. Natuurlijk heb ik ambities, maar die kan ik hier ook kwijt, daar hoef ik niet voor naar een andere club.”

De Heerhugowaarders leven op dit moment met plek misschien iets boven hun stand, erkent Boukes. ,,Maar volgend seizoen wil ik aan het einde echt op die plek staan. Binnen drie jaar strijden we om promotie”, zegt de coach overtuigend. De wedstrijd tegen ZCFC is in ieder geval een eerste aanzet om bovenin mee te blijven doen. Hoe schat Boukes de kansen in voor zijn team? Ziet hij FC Castricum goed presteren tegen IJmuiden? En wat te denken van het geplaagde SVW’27?

Reiger Boys-ZCFC

,,ZCFC speelt wisselvallig, net als wij. We hebben vorige week met 7-1 verloren van FC Castricum, dus we hebben wat recht te zetten. Ik weet niet zoveel van die ploeg af, maar dat is ook bewust. Ik ga uit van onze eigen kracht. Een bijzondere tactiek heb ik ook niet tegen ZCFC. Tegen Castricum was er veel te weinig strijd en dat moet nu anders. We moeten er alles aan willen doen, want als je dat niet doet, hoef je op tactisch gebied ook niks te bespreken. Ik verwacht dat mijn spelers deze boodschap begrijpen en dan winnen wij 2-1.”

FC Castricum-IJmuiden

,,Ik vind FC Castricum echt een prima ploeg. Goed georganiseerd en erg energiek. Als Castricum compleet is wint het van IJmuiden, hoewel dat een heel fysiek en lastig te bestrijden team is. Het wordt een krappe zege.”

SVW’27-Spartanen

,,SVW moet toch een keer punten gaan halen. Dik verliezen doet dat team niet, maar er wordt te weinig gescoord. Ik ben optimistisch en zeg dat het 1-1 wordt.”

Bas Koster van De Rijp scoorde vorige week twee goede voorspellingen. Limmen -Hercules werd zoals hij verwachtte een gelijkspel en hij voorzag de overwinning van Meervogels tegen Koedijk. Alleen met zijn eigen ploeg ging hij de mist in. Vrone ging er met de punten vandoor.

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Tom Boukes, de trainer van Reiger Boys.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen