Prijs voor Medemblik, de organisatie kijkt er niet van op: ’Wij waren de eerste draverij die wél doorging, een uniek moment’

Hans Nipshagen: ’Je slaat jezelf voor de kop als je er niet klaar voor bent, maar het wel door mag gaan. Dus hebben wij ons voorbereid alsof er niets aan de hand was.’© Foto Prins Hendrik

Vincent Schot
Medemblik

De draverij van Medemblik is verkozen tot Kortebaan van het jaar. Het is de tweede keer dat Harddraverijvereniging Prins Hendrik deze eer te beurt valt. Ook Warmond en de Kortebaanbond maakten kans op de prijs.

1 Het was dit jaar niet moeilijk om deze prijs te winnen?

„Er gingen door corona een hoop draverijen niet door, maar toch zijn er ook andere mooie wedstrijden geweest. Enkhuizen bijvoorbeeld. Daar ben ik zelf geweest en die zat ook goed in elkaar. Maar onze draverij was de eerste die wél doorging, een uniek moment dus. Toen we genomineerd werden, was voor mij duidelijk dat we een goede kans maakten om te winnen.”

2 Op het laatste moment leek ook Medemblik niet door te gaan. Hoe zat dat ook alweer?

„Je slaat jezelf voor de kop als je er niet klaar voor bent, maar het wel door mag gaan. Dus hebben wij ons voorbereid alsof er niets aan de hand was. Het kabinet maakte versoepelingen bekend die op 20 mei in zouden gaan. Dat kwam perfect uit want een dag later was de draverij. Die versoepelingen gingen echter pas 25 mei in en toen was alles weer onzeker. Uiteindelijk verleende burgemeester Streng ons ontheffing. We moesten werken met QR-codes. Kort voor de draverij is het kermis in Wervershoof. Daar ga ik altijd heen, maar nu ben ik een poos bij de entree blijven staan om te zien hoe met de QR-code werd omgegaan. Het bedrijf dat de controles deed, hebben wij toen ook in de arm genomen. Dat komt niet uit Medemblik dus was er ook geen gedoe met vriendjespolitiek.”

3 Die hobbelige aanloop geeft deze prijs extra glans?

„Dit is een prijs waar wij veel waarde aan hechten. Het gaat namelijk uit van Kortebaandraverijen.nl, een website die er kijk op heeft, en de mensen die mogen stemmen zijn échte liefhebbers. Hopelijk winnen we deze prijs volgend jaar weer. Dan bestaan wij 180 jaar en organiseren we het NK.”

Paspoort

Naam:

Hans Nipshagen

Leeftijd:

53 jaar

Functie:

Voorzitter Prins Hendrik

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen