West-Friese bedrijven overheersen bij finale NHN Business Awards 2021

De ondernemers in de finale.

De ondernemers in de finale.© Aangeleverde foto

Martijn Gijsbertsen
Hoorn

West-friese bedrijven hebben de ’NHN Business Awards’ 2021 in drie verschillende categorieën in de wacht gesleept.

De ondernemersverkiezing voor bedrijven boven het Noordzeekanaal vond plaats in de Cultuurkoepel in Heiloo. De feestelijke ontknoping vond vanwege de coronamaatregelen ’s middags plaats met aansluitend een diner. Het programma was vervroegd, omdat na 18 uur geen evenementen meer mogen worden gehouden en de horeca om 20 uur moet sluiten.

De finale bleek vooral een West-Fries feestje. Spataro Chocolaterie & Patisserie in Hoorn zegevierde in de categorie MKB Klein (tot tien personeelsleden).

Dubbelslag

Online marketingbureau Semwerkt, eveneens uit Hoorn, kwam als winnaar uit de bus in de categorie MKB Midden (tien tot vijftig fte). Het bedrijf sloeg een dubbelslag, want pakte ook de pitchprijs voor de beste presentatie. Bij MKB Midden was John Koomen Tuinen uit Wognum ook genomineerd en een van de finalisten, maar dus buiten de prijzen gevallen.

De West-Friese hegemonie werd onderstreept doordat Aannemingsbedrijf Wit Wognum BV aan de haal ging met de winst in de categorie Grootbedrijf (meer dan vijftig werknemers). Intal in Opmeer (systeemhuis- en gevelbouwer van aluminium kozijnen en vliesgevels) was eveneens genomineerd in de categorie Grootbedrijven, meer greep dus net naast de titel.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen