Inwoner gemeente Den Helder met coronavirus overleden. Aanzienlijk minder besmettingen in Noordkop

Casper Duin
Schagen

Een inwoner van Den Helder met corona is overleden. Het gaat om het 43e dodelijke slachtoffer dat het virus in die gemeente heeft geëist en coronadode nummer 143 in de Noordkop.

Ook in Heerhugowaard is een besmet persoon overleden. Daarmee komt het totale aantal doden door corona in Noord-Holland Noord sinds de virusuitbraak medio maart vorig jaar op 522.

Verder zijn vier positief geteste personen opgenomen in het ziekenhuis. Dit betreft inwoners van de gemeenten Alkmaar, Heiloo, Langedijk en Koggenland. Tot dusverre zijn 865 mensen uit Noord-Holland Noord door corona in het ziekenhuis terecht gekomen.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar liggen momenteel 43 coronapatiënten, waarvan negen op de intensive care en 34 op verpleegafdelingen. Dat zijn er zeven minder dan woensdag. Twee besmette patiënten zijn uitgeplaatst naar andere ziekenhuizen, anderen zijn verhuisd van kliniek naar intensive care of naar (een verpleeg)huis.

In de Noordkop zijn donderdag 151 nieuwe coronabesmettingen ontdekt. Dat zijn er 72 minder dan een dag eerder. Het gaat om 63 inwoners van de gemeente Den Helder, 44 van Schagen, 39 van Hollands Kroon plus vijf van Texel. In West-Friesland zijn 242 personen positief getest, in de regio Alkmaar 304 mensen.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.