Driemaal is scheepsrecht? Voorbereidingen VNG-congres in West-Friesland weer opgepakt na eerdere annuleringen

Delen van het programma vinden in Hoorn plaats, bijvoorbeeld bij schouwburg Het Park en ijsbaan De Westfries.

Delen van het programma vinden in Hoorn plaats, bijvoorbeeld bij schouwburg Het Park en ijsbaan De Westfries.© Foto Benno Ellerbroek

Martijn Mak
Hoorn

De organisatie van het VNG-congres, waar ongeveer 2.500 bestuurders en raadsleden uit het hele land op gaan afkomen, is weer opgestart.

Eigenlijk had het congres in 2020 al moeten plaatsvinden in de regio West-Friesland, maar de uitbraak van het coronavirus gooide tot twee keer toe roet in het eten. De nieuwe data zijn dinsdag 28 en woensdag 29 juni 2022.

De West-Friese gemeenten willen het congres voor de Vereniging van Nederlandse Gemeenten organiseren ’omdat dit een unieke kans biedt om deze regio nog steviger op de kaart te zetten’. „Daarnaast geeft het een boost aan onze regionale samenwerking”, aldus Alicia Vargas Velasquez, woordvoerder van de gemeente Hoorn. „We delen onze kennis, innovaties en het mooie van onze regio.”

Top tien

Het VNG-congres organiseren draagt bij aan de ambitie om bij de tien aantrekkelijkste regio’s van Nederland te behoren. „Belangrijker nog: het geeft een extra impuls aan de regionale economie, zoals door overnachtingen, restaurantbezoek en eventuele vervolgbezoeken.”

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen